Què és Llatins per Catalunya?

dimarts, 17 de novembre del 2009










Què és Llatins per Catalunya? (català)

L'Associació Intercultural Llatins per Catalunya té com a objectiu principal constituir un punt de trobada virtual i presencial entre persones vingudes de Amèrica Llatina que viuen al nostre pais i la societat catalana.

En aquest sentit, volem desmentir d'una vegada per totes alguns tòpics falsos que mostren una imatge esbiaixada de l'encaix de les minories llatines en la societat catalana. La gran majoria de ciutadans vinguts de sudamèrica són persones perfectament integrades en la realitat del país i que estimen la seva segona casa, que ara és Catalunya, amb la mateixa intensitat que els nadius. Molts d'ells ja han establert aquí les seves arrels familiars i les seves carreres acadèmiques i laborals.

Llatins per Catalunya, a més de reivindicar la catalanitat d'aquestes persones nouvingudes, també vol fer una crida a la societat catalana per animar-la a deixar els estereotips de banda i gaudir de la riquesa que suposa poder compartir experiències amb les cultures llatinoamericanes. Els costums, les tradicions, els actes festius de banda i banda de l'atlàntic. Les llengües i literatures, l'art i les artesanies. Compartim aquest patrimoni i potenciem el millor de cada cultura.

Finalment, Llatins per Catalunya vol esdevenir una eina de generació i difusió d'informacions socio-culturals de doble direcció. Volem difondre la realitat sud-americana a Catalunya, i a partir d'aqui a tota Europa, i al mateix temps, desitgem donar a conèixer la realitat del fet català al continent americà mitjançant conferències, actes lúdics i esdeveniments culturals.

En la concreció de tots aquests objectius treballarem a partir d'ara. Si us sembla que és una tasca prou interessant, us convidem a participar i col·laborar amb nosaltres.

_______________________________________________________


Qué es Llatins per Catalunya? (castellano)

La Asociación Intercultural Llatins per Catalunya tiene como objetivo principal crear un espacio de encuentro virtual y presencial entre personas venidas de América Latina que viven en este país y la sociedad catalana.

En este sentido, queremos desmentir de una vez por todas algunos tópicos falsos que muestran una imagen sesgada del encaje de las minorías latinas en la sociedad catalana. La gran mayoría de ciudadanos venidos de diferentes países de América Latina, son personas perfectamente integradas en la realidad del país y que aman su segunda casa, que ahora es Cataluña, con la misma intensidad que los nativos. Muchos de ellos ya han establecido aquí sus raíces familiares y sus carreras académicas o laborales y disfrutan de esta tierra, de sus gentes, de su cultura y de sus tradiciones.

Llatins per Catalunya, además de reivindicar la catalanidad de estas personas recién llegadas, también quiere hacer un llamamiento a la sociedad catalana por animarla a dejar los estereotipos de lado y disfrutar de la riqueza que supone poder compartir experiencias con las culturas latinoamericanas. Las costumbres, las tradiciones, los actos festivos de ambos lados del atlántico. Las lenguas y literaturas, el arte y las artesanías. Compartimos este patrimonio y potenciamos lo mejor de cada cultura.

Finalmente, Llatins per Catalunya quiere ser una herramienta de generación y difusión de informaciones socio-culturales de doble dirección. Queremos publicitar la realidad latinoamericana en Cataluña, y a partir de aquí en toda Europa, y al mismo tiempo, deseamos dar a conocer la realidad del hecho catalán en el continente americano, mediante conferencias, actos lúdicos y eventos culturales.

En la concreción de todos estos objetivos trabajaremos a partir de ahora. Si os parece que es una tarea interesante, os invitamos a participar y colaborar con nosotros.
 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada