2on Curs de Periodisme i Comunicació Intercultural ComuniCanvi 2016

dilluns, 27 de juny del 2016



L'Associació Intercultural Llatins/es per Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Europea de Dones Periodistes realitzarà els propers 11, 12, 13 i 14 de juliol del 2016 el Segon Curs d'Estiu de Comunicació i Periodisme Intercultural #ComuniCanvi.

El curs pretén fomentar l'enfocament intercultural en el món de la comunicació, analitzar les causes de les desigualtats i aportar eines (per a periodistes i comunicadors/es) amb l'objectiu de combatre la discriminació, la islamofòbia, la romafòbia (anti-gitanisme), els rumors, els discursos de l'odi i els estereotips sobre el fet migratori i la diversitat cultural.

Enguany els curs estarà dividit en quatre jornades. La primera està dedicada a l'anàlisi de la informació que es produeix al voltat dels refugiats i la crisi humanitària que viu Europa. La segona, girarà sobre el tractament que rep el poble gitano per part dels mitjans de comunicació i les conseqüències dels estereotips generats: la romafòbia, més coneguda com anti-gitanisme. El tercer dia treballarem la islamofòbia que es genera des dels mitjans de comunicació i les opcions per a combatre aquests prejudicis. I el darrer dia es projectarà el documental 'El peso de la manta' i comptarem amb el testimoni del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i de diversos comunicadors que treballen aquest tema tan polèmic i del qual s'està generant una imatge esbiaixada als mitjans de comunicació. 


En general, en la segona edició del Curs de Comunicació i Periodisme Intercultural comptarem amb la presència de professionals del món de la comunicació especialitzats en el sector del desenvolupament i la immigració, amb entitats que treballen utilitzant eines pioneres per a combatre els discursos erronis envers la diversitat cultural i amb activistes que utilitzen les xarxes socials per a dur a terme les seves campanyes de promoció de la transformació social.

Aquest curs d'estiu compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de la Xarxa Europea de Dones Periodistes. Amb la participació d'Stop MareMortum, Fotomovimiento, la FAGIC (Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya), UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme), Tras La Manta, Xarxa BCN Antirumors, Sindicat Popular de Venedors Ambulants i OTOXO Productions.

El curs és adreçat a: periodistes i comunicadors/es interessat/es en Comunicació, Educació per al Desenvolupament i Interculturalitat

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla Catalunya nº 10, Barcelona.

Horari: Dilluns de 10:00 a 14:00h. Dimarts i dimecres de 16:00h a 18:30h, i dijous 15:00h a 18:30h,

Certificació: amb un 75% d'assistència.

Preu: Gratuït

Organitza: Llatins/es per Catalunya i Xarxa Europea de Dones Periodistes

Coordina: Omaira Beltrán Sánchez

Places limitades. 


Retransmissió per streaming i twitter: @llatins #Comunicanvi 

1 comentari: