Projecte: La dona, teixint cultures

dimarts, 7 d’agost del 2012



Organitzen:

Fundació Guné, Llatins per Catalunya, CENDA i CASC amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona, des de setembre del 2012 començaran a desenvolupar el projecte "La dona, teixint cultures".

Objectiu:

Aquest projecte té com a objectiu fomentar el coneixement de la realitat social i cultural de les dones immigrantes més enllà dels tòpics i esterotips que les envolten, mitjançant la creació d'un espai d'interacció on articles, entrevistes i vídeos trencaran el nostre imaginari que ens envolta.

Accions:

Per a la creació d'aquest espai, ens hem plantejat la realització d'una trobada, per definir aquells tòpics i estereotips que es diuen de cada col·lectiu. Una trobada dirigida a les entitats que treballen a favor de la interculturalitat, tècnics en immigració i inclusió social i a dones immigrants i autòctones.

La finalitat de la trobada, en una primera fase, és definir aquells estereotips que dificulten en major grau la convivència entre les persones de diferents orígens que resideixen a la ciutat de Barcelona. Una vegada identificats, es realitzarà un taller de documental social dirigit a dones immigrants i autòctones amb perfils hetereogéneos, per apropar a les dones al llenguatge audiovisual aprenent a generar discursos sobre la realitat que les envolta i d'aquesta forma crear un espai d'interacció, estimulant el diàleg i el coneixement mutu. Un dels objectius de taller és crear unes peces audiovisuals que mostrin la realitat social i cultural de les participants i trenqui amb aquesta imatge estereotipada que es té d'elles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada