Convocatòria: 'La salut és un dret. No a les retallades, no a la marginació'

dijous, 26 d’abril del 2012

La reforma de la Llei d'estrangeria impulsada pel  Partido Popular (PP) amb l'objectiu de denegar l'atenció sanitària als immigrants en situació irregular entrarà en vigor el proper agost. Aquesta polèmica mesura accentuarà encara més les diferències entre els habitants de Catalunya en funció del seu origen o de la seva situació administrativa, discriminant així a un col·lectiu immigrant que, tal com demostren els darrers estudis, es caracteritza per aportar a la societat més del que rep, especialment en l'àmbit dels serveis.

És necessari que totes aquelles persones que treballem per positivar la integració i que som conscients que el dret a l'atenció sanitària és un bé bàsic ens trobem per redactar un manifest unitari en el qual s'expliqui amb detall les conseqüències que aquesta restricció comportarà, no només als afectats directament, sinó a tots els membres de la societat. 

És necessari acordar quina ha de ser la resposta adient a l'acció del govern espanyol, i com es poden articular possibles mobilitzacions ciutadanes. La salut és un dret fonamental. I ho són tant els serveis que rebem els ciutadans nadius per part dels nostres Centres d'Atenció Primària (CAP), que cada dia pateixen més retallades, com també per les restriccions que sofreixen els nostres veïns d'origen estranger, a qui la llei d'estrangeria espanyola margina.

Sense partidismes ni protagonismes. Amb l'objectiu inequívoc d'aplegar forces per aconseguir que aquesta llei no s'arribi a aplicar mai, us convidem demà divendres, 27 d'abril del 2012, a les 20:00h a la seu del Casal Argentí de Barcelona, al Carrer Basea 3, 1er 1a.

En cas que no pugueu assistir a la reunió, si us plau, feu-nos arribar la vostra opinió sobre el tema amb l'objectiu de comptar amb les vostres idees de cara al'elaboració del manifest que signarem entre tots: El nostre mail és info@llatins.org. Detalleu el vostre nom de contacte,  e-mail, telèfon i, si és el cas, també el nom de la Institució, associació, col·lectiu o partit que representeu.

Convoquen:
Agència intercultural de notícies ITACAT
Casal Argentí Barcelona
Associació Intercultural Llatins per Catalunya

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada