Bicentenari d'independencia de Mèxic

dimarts, 14 de setembre del 2010


La comunitat de mexicans residents a Catalunya celebraran aquest 15 de setembre la Festa del Grito pel Bicentenari d'Independència de Mèxic en el balcó de l'Ajuntament local de Barcelona,.

L'edifici ubicat a la Plaça de Sant Jaume, davant de la seu de la Generalitat de Catalunya, és per primera vegada recinte de la festivitat mexicana, que tradicionalment es realitza en altres punts de la ciutat, com el Poble Espanyol.

El crit que donarà la cònsol adscrita a Barcelona, Francisca Méndez Escobar, acompanyada de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que abans oferirà unes paraules com autoritat amfitriona. Després del Crit, es realitzarà un concert de mariachis a la Plaça Reial de Barcelona i diferents festes de la comunitat mexicana.

El 16 de setembre es presentaran documentals a la Casa d'Amèrica a Catalunya, en el cicle "Aquí és on: Trobada de Civilitzacions".

Entre ells, la "Història d'una imatge que reforça la identitat mexicana: La Verge de Guadalupe o Tonatzi", així com "El poble mexicà camina que camina", de Juan Francisco Urrusti, de la Comissió Nacional per al Desenvolupament de Pobles Indígenes.


També "Hach Winik. Els amos de la selva ", de Juan Carlos Colín, de la Comissió Nacional per al Desenvolupament de Pobles Indígenes.

A la galeria Montana Gallery s'inaugurarà l'exposició col.lectiva "Mèxic DF Noves estètiques postgrafiti ", dels artistes Dhear, Sañer i Neuzz.

Posteriorment es realitzarà el concert "Insurgentes 2010" a la sala Apolo de Barcelona, amb grups de l'escena alternativa mexicana, com Tità, Nortec, Dapuntobeat, So Changorama, Silverio i Dellarge.

En aquest concert, els grups mexicans comptaran amb grups locals Meneo, Folcore i Sudacateca, a més del treball gràfic de l'artista mexicà Wachavato.

A més, el Consell Regulador del Tequila (CRT) realitza el tast de tequiles "A la teva salut" per promoure el primer Club del Tequila a Espanya.

El divendres 17 de setembre al Mercat de la Boqueria es realitzarà una degustació i demostració gastronòmica mexicana, amb exposició i venda d'alè i begudes mexicanes, mentre que al restaurant Sabor a Mèxic s'impartirà un curs de cuina mexicana.

A més, a la nit es realitzarà una lectura dramatitzada d'escriptors i dramaturgs mexicans a càrrec de l'actriu mexicana Dalí Muñoz Blanch, que compta amb 20 anys d'experiència formant part de diverses agrupacions teatrals especialitzada en teatre per a nens i joves, i directora del col.lectiu "El Topil" a Mèxic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada