divendres, 19 d’octubre del 2012


El projecte "La dona, teixint cultures" té l'objecdtiu de fomentar el coneixement de la realitat social i cultural de les dones immigrants més enllà dels tòpics i estereotips que les envolten, mitjançant un espai d'interacció on articles, entrevistes i vídeos trencaran l'imaginari que ens envolta.

Per a la creació d'aquest espai, han plantejat la realització d'una trobada, per definir aquells tòpics i estereotips que es diuen de cada col.lectiu. Una trobada dirigida a les entitats que treballen a favor de la interculturalitat, tècnics en immigració i inclusió social i a dones immigrants i autòctones. La finalitat de la trobada, en una primera fase, és definir aquells estereotips que dificulten la convivència entre les persones de diferents orígens que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Una vegada identificats, es realitzarà un taller de documental social dirigit a dones immigrants i autòctones amb perfils heterogenis, per aprendre a genera discursos sobre la realitat que les envolta i d'aquesta forma crear un espai d'interacció, estimulant el diàleg i el coneixement mutu. Un dels objectius del taller és crear unes peces audiovisuals on es mostri la realitat social i cultural de les participants amb la finalitat de trencar amb les imatges estereotipades de la dona immigrant.

Per totes aquelles dones que no van poder assitir a la primera sessió, informem les dades de la segona sessió, que tindrà lloc el dijous 18 d'Octubre, a la Casa de la Solidaritat a les 18.30h, al c/ Vistalegre, 15, Barcelona.

Durant aquesta segona sessió seguiran debatint sobre quins són els estereotips que recauen a la dona immigrant per trobar aquells que agreugen les dificultats de convivència i adaptació de les dones immigrants. Tot el material extret, l'utilitzarem com a eina de treball per a la realització del taller dirigit a dones de totes les edats i procedències, on a través de les seves històries buscarem trencar amb el nostre imaginari.

Per aquelles persones que no van poder assistir a la primera sessió, us convidem a entrar en el bloc del projecte on podeu trobar un resum del que es va parlar durant la trobada. http://donateixintcultures.blogspot.com.es/

Si esteu interessats en participar a la sessió, heu d'enviar un correu a:

info@fundaciogune.org o info@llatins.org

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada