Es presenta el projecte 'La dona, teixint cultures'

dijous, 27 de desembre del 2012

Avui dijous 27 de desembre, a les 19:30 h, al Centre Cívic Pati Llimona (Carrer Regomir, 3 de Barcelona), es presentarà el projecte audiovisual 'Dona Teixint Cultures', produit per Omaira Beltràn i Anna Aliè. El documental explica l'adaptació a Catalunya de quatre dones immigrants de comunitats representatives existents a la ciutat de Barcelona: la Xina, el Marroc, Brasil i Guinea Equatorial.

Aquestes dones, totes elles parlant un català perfecte, trencaran els tòpics sobre el fet migratiu i sobre l'adaptació al nostre país. Barcelona i Catalunya en general poden presumir d'una gran riquesa multicultural. Una Vegada finalitzada la projecció, s'obrirà un debat dinamitzat per les expertes en temes de gènere i immigració, Helga Flamtermesky i Fatu Secka.

Aquest és un projecte impulsat per l'Associació 'Llatins per Catalunya' i la Fundació Guné és co-financiat per l'Ajuntament de Barcelona i 'La Caixa'.

--

Teixir és un acte d'unir i construir. Teixim somnis, xarxes o fils. Construïm vides, comunitats o vestits amb els quals ens protegim del fred. Així s'ha teixit aquest projecte de dones. Amb matins i tardes de itinerar per diferents llocs de Barcelona, entitats socials, centres culturals i espais ocupats per dones que reflexionen sobre el fet de ser dona i migrant. Emmarcat dins del projecte d'Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona,

'La dona teixint cultures' ha donat pas a un espai de reflexió, que ens ha servit de marc per construir la història de 4 dones de les comunitats més representatives que viuen a Barcelona. La Xina, el Marroc, Brasil i Guinea, són els països protagonistes, on cadascuna d'aquestes dones trenca amb el tòpic que s'ha construït sobre elles. Dones que gràcies al seu periple de viatge i de migració porta tant o més del que han rebut i d'aquesta manera fa de Barcelona una ciutat que pot presumir de tenir una gran riquesa cultural.

http://donateixintcultures.blogspot.com.es/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada