Presentació del projecte la dona teixint cultures

dilluns, 7 d’octubre del 2013


Us convidem a l'acte de presentació del projecte "La dona, teixint cultures" que es durà a terme el proper dimarts 15 d'Octubre a les 19:00 h al Centre Cívic Pati Llimona, Carrer Regomir 3.
Des de fa més d'un any, la Fundació Guné i Llatins per Catalunya, han anat treballant en el projecte denominat 'La dona, teixint cultures' patrocinat per l'Ajuntament de Barcelona i Obra Social "la Caixa". L'objectiu d'aquest projecte és desmuntar els tòpics i estereotips que recauen sobre la dona immigrant a la ciutat de Barcelona. Per això vam crear el taller "Esborrem estereotips, creem diversitat", on més de 50 dones d'orígens molt diversos van aprendre les tècniques bàsiques de gravació per mostrar les seves històries de vida, deixant com a resultat més de 20 vídeos documentals on es visibilitza la gran riquesa que aporta la diversitat. Relats en primera persona on les dones mostren les seves vides, el seu procés de migració, com els estereotips han influït en el seu desenvolupament, personal i professional i finalment la visió d'una Barcelona intercultural que les ha acollit.

El projecte continua indagant en el món femení que teixeix una societat on conflueixen moltes cultures, formada per dones que han migrat, moltes soles i han aconseguit portar les seves famílies o crear de noves i combatre prejudicis amb intel·ligència. A això és al que convidem a els que s'acostin al projecte, a que combatin els prejudicis i s'endinsin en les històries de vida de dones d'origens molt diversos (Perú, Equador, Ucraïna, Colòmbia, Brasil, Itàlia, Xina, Guinea, Marroc, Guatemala, Mèxic, Espanya, Bulgària, Bolívia) i puguin veure més enllà de la cultura que les representa, la llengua que parlen o els costums que tenen i comprovin que darrere de cada dona hi ha una història de vida.


http://www.teixintcultures.org/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada