La dona teixint cultura continua creixent

dijous, 3 de juliol del 2014


Gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona, aquest any "La dona, teixint cultures" arribarà a altres barris de la ciutat de Barcelona. Aquest mes de Juny hem començat amb el Taller "Esborrem estereotips, creem diversitat" al barri d'Horta-Guinardó, amb el grup de dones del Trobat. Dones empoderades que s'han unit per superar juntes situacions de vida difícils. A més, junt amb el grup del Trobat s'han afegit altres dones de la casa Eslava, creant un grup molt heterogeni, amb dones provinents de molts indrets del món. 

El primer lloc que ens ha acollit per aquest any ha estat el centre d'Entitats Can Guinardó que, amb unes precioses vistes a la ciutat, ens endinsem a la vida d'aquestes valentes dones, les quals, es posen davant la càmera per compartir experiències vitals.

En la primera sessió de presentació, les dones participants van explicar qui eren a través de la representació del seu nom i tot seguit es va fer un visionat d'una peça realitzada dins del projecte on dones d'arreu extreien estereotips sobre les dones. Donant peu a parlar sobre els conceptes d'estereotip, discriminació, gènere, raça, immigració...

En la segona sessió, vàrem visionar la peça audiovisual realitzada en una edició anterior, on la Katucha ens mostra la seva història de vida i de migració. 

Totes elles, van reflexionar sobre les diferents condicions que tenim segons d'on venim i les dificultats amb les quals es troben, sobretot, per aconseguir feina i per convalidar els seus estudis. 

Un cop finalitzat el visionat, vàrem explicar les característiques bàsiques per a la creació de les seves peces audiovisuals basades en el gènere documental i de com portar a terme una entrevista com a primer pas per a conèixer la història de cada dona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada