APS 2015- 2016: Comunicadors alternatius de pau

dijous, 22 d’octubre del 2015


Grup de Joves que faran 'Els comunicadors                                          alternatius de Pau' 

 Jordi Fernandez explicant el servei que Olokuti necessita per donar a conèixer el seu projecte de Comerç Just i Consum Responsable.


Grups de Joves que faràn de voluntaris amb la Fundació Jubert Figueres. 

Joves que ajudaran a comunicar la nova campanya de la Fundació Arrels

Aquest mes d'octubre l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya ha començat a fer la coordinació de 7 projectes d'APS a l'INS Jaume Balmes de Barcelona sota el nom Comunicadors alternatius de pau. Comptarà amb la implicació d'entitats com la Fundació Arrels, la Fundació Jubert Figueres, Olokuti empresa de Comerç Just, la Fundació Banc d'aliments i projectes interns de l'escola com la recuperació de l'arxiu històrici les escoles sostenibles. Tot englobat per un grup de noies i nois que faran de comunicadors alternatius de pau que donaran a conèixer el procés de voluntariat, la creació de noves formes d'aprenentatge i servei comunitari que desenvoluparan els 90 alumnes que actualment fan 4t d'ESO durant aproximadament quatre mesos.

La metodologia APS: aprenentatge i servei fa part del servei comunitari que han de fer els alumnes de tercer i quart d'ESO a les escoles de Catalunya i que des del mes de febrer en un curs organitzat pel Consorci d'educació de Barcelona, professors de l'INS Jaume Balmes han estat treballant conjuntament amb Llatins per Catalunya per fer-ho possible. L'INS Jaume Balmes començarà a aplicar als projectes que ja feien des d'altres cursos com les escoles sostenibles, pastissos solidaris amb Arrels i el banc d'aliments i li donarà un caire d'APS treballant conjuntament amb  l'associació Intercultural Llatins per Catalunya, entitat que s'ha format per fer projectes APS a les escoles i que des de fa quatre anys treballa amb projectes educatius on l'art, la comunicació i les noves tecnologies són eines bàsiques per estimular l'aprenentatge en els joves.

1 comentari: