Primer caga-tió intercultural 09

dimecres, 9 de desembre del 2009


Dia: 19 de desembre 
Hora: 12,00 h.
Lloc: Jardí d'Olokuti (c/ Astúries, 36 - Gràcia) Barcelona


Un dels propòssits de Llatins per Catalunya és donar a conéixer els costums de les cultures que conviuen a una i altra banda de l'atlàntic. En aquest sentit, les festes nadalenques són un referent important en tots els calendaris festius del món. També a Catalunya tenen lloc diverses activitats, que comencen amb la fira de Santa Llúcia i continúen amb la celebració per part dels menuts del Caga-tió.


Per als que venim d'altres terres i no sabem de què es tracta us direm que és una tradició molt antiga, pre-cristiana, que deriva de l'antiga veneració als boscos i als arbres, com ara la tradició d'ornamentar els avets. El caga-tió és un tronquet (tió significa tronc) que els nens alimenten simbólicament durant els dies previs al 24 de desembre per la nit, que és quan té lloc l'acció. Una vegada arribat el moment, els nens colpegen el tronquet amb un bastó i, mitjançant un ritual màgic en forma de cançó, li fan 'cagar' regals.

Es una tradició molt divertida que els nens catalans esperen amb il·lusió i que aquest any, també els nens de famílies llatines i estrangeres podran experimentar. Tindrà lloc aquest dissabte 19 de desembre a partir de les 11 del matí, al jardí d'Olokuti (Carrer astúries, 36), al barri de Gràcia. Per aquest motiu, Olokuti i Llatins per Catalunya conviden a tots els nens i als seus pares a gaudir del Primer Caga-tió intercultural.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada