Llatins dona suport al Dia de la Persona Migrant

divendres, 18 de desembre del 2015



Barcelona, 18 de novembre.- Avui és el Dia Internacional de la Persona Migrant, data en què l'Organització de les Nacions Unides va proclamar al 2000 per reconèixer la importància que han anat adquirint les migracions en el panorama internacional.

El Dia del o de la Migrant és una bona jornada per a reivindicar i defensar, com cada dia fem, que:

DRETS: Les persones migrants tenen drets, i la necessitat de garantir la protecció efectiva d’aquests drets en els països de destí, que la vulneració dels drets econòmics, socials i culturals obliga a milers de persones a fugir de casa seva, any rere any, en la recerca de noves oportunitats, i que aquestes persones mereixen algun tipus de protecció en els països als que han decidit continuar els seus projectes de vida.

UN NOSALTRES COMÚ: Un bon dia per a recordar que només podem construir un nosaltres comú i una societat intercultural reconeixent el drets de plena ciutadania de les persones migrants i que cal treballar perquè això sigui una realitat.

UNA GESTIÓ DE FRONTERES DE RESPECTE ALS DRETS HUMANS: Cal regularitzar les persones migrants en situació administrativa irregular perquè a ningú se li negui cap dret; que cal una gestió de les fronteres basada en el respecte als drets humans.

APORTACIONS POSITIVES DE LES MIGRACIONS: És un bon dia, també, per a reconèixer les migracions, les aportacions que fan les persones migrants als llocs que han escollit per seguir els seus projectes de vida, i com ens enriqueixen amb els seus sabers, els seus bagatges, les seves arts, les seves músiques, els seus menjars, les seves lluites, les seves valenties, les seves resiliències, els seus somnis, les seves vides.

DONAR LA BENVINGUDA: No ens hem de cansar de donar la benvinguda a cadascuna de les persones migrants que han escollit Catalunya per viure, de la mateix manera que no ens hem de cansar de desitjar a les nostres persones emigrants, aquelles que han hagut de marxar per cercar noves oportunitats en nous indrets, que tornin aviat, i només emigrin aquelles que decideixen marxar per inquietuds personals, o perquè el país en el que viu els nega les oportunitats.

#DiadelMigrant #BenvingudaMigracions

Signen el manifest: AMBDRETS, Associació Cultural Mediterrània, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC); Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC); Fundació Bayt-Al Thaqafa, Llatins per Catalunya, Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Casa Amaziga, Amazan Catalunya, SOS Racisme.

Més informació: Comunicació CONFAVC: Neus Ràfols 93 2688980/ 653794350 premsa@confavc.cat confavc.catTwitter: @confavc

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada